Aika: 20160309 - 9.00
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Etiikan päivä on vuosittain järjestettävä tieteen eettisiä kysymyksiä käsittelevä seminaari. Pääjärjestäjänä on Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK).

Etiikan päivä 2016 järjestetään keskiviikkona 9.3.2016 Tieteiden talolla Helsingissä. Tämän vuoden aiheena on ”Kuka omistaa tutkimusaineistot?

Avoin seminaariosuus on klo 11.00-15.00, jota ennen pidetään Tutkimusryhmät ja tutkimusaineistojen käyttöoikeus -työpaja. Työpaja liittyy Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ”Vastuullinen tiedeviestintä ja tekijyys” -hankkeeseen. Työskentelyyn johdattelevat hankkeen projektipäällikkö, TaT Iina Kohonen, TENKin pääsihteeri, dos. Sanna Kaisa Spoof ja TJNKn pääsihteeri, FT Reetta Kettunen. Seminaarissa puhumassa mm. lakimies Peter Hänninen Helsingin yliopistosta, opetusneuvos Juha Haataja opetus- ja kulttuuriministeriöstä, johtaja Tarja Jalava Bayer Oy:stä ja hallintolakimies Sirpa Soini Helsingin Biopankista.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Etiikan päivän järjestävät: Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK), Biotekniikan neuvottelukunta (BTNK), Geenitekniikan lautakunta (GTLK)Tiedeakatemiain neuvottelukunta (TANK)Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK), Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE, Valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta TUKIJA