ALL European Academies ALLEA ilmoittaa 1.2.2016 yhtyvänsä täysin kansainvälisen ihmisoikeusverkoston kannanottoon koskien Turkin hälyttävää ihmisoikeustilannetta. ALLEAn tukikannanottoon voi tutustua täällä

Kansainvälisen ihmisoikeusverkoston toimeenpanevan komitean jäsenet ovat huolissaan räjähdysherkästä Turkin tilanteesta ja siitä, että monet akateemiset tutkijat ovat joutuneet uhkausten kohteeksi ilmaistuaan julkisesti huolensa maan eteläosien tilanteesta.

Verkoston toimeenpaneva komitea tuomitsee uhkaukset, jotka kohdistuvat tiedotusvelvollisuuksiaan hoitavaan akateemiseen yhteisöön sekä muistuttaa Turkin viranomaisia yleismaailmallisesta oikeudesta mielipiteensä vapaaseen ilmaisuun.

Tiedeakatemiain neuvottelukunta on sekä kansainvälisen ihmisoikeusverkoston että ALLEAn jäsen.

***

ALLEA (ALL European Academies) on eurooppalaisten tiedeakatemioiden yhteistyöelin.  ALLEA edistää tiedonvaihtoa akatemioiden välillä ja osallistuu aktiivisesti eurooppalaiseen tiedepoliittiseen keskusteluun. Euroopan unionin tutkimuspoliittisen päätöksenteon seuraaminen on yksi ALLEAn painopistealueista, mutta organisaatio tarjoaa EU-maita laajemman keskustelufoorumin kaikille eurooppalaisille tiedeakatemioille.